Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Õuna-kookosesai

Argitoidud

Õuna-kookosesai

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pehme sai saab kookoshelvestest ja õuntest maitset ja mahlakust. Speltajahu lisab toiteväärtust, selle asemel võib panna ka täistera nisujahu.

üle 60 min

30 minutit + 1 tund kerkimises + 15–20 minutit ahjus

Retsept
75 g Või
2.5 dl Piim
25 g Pärm
0.75 dl Suhkur
0.25 tl Sool
1 tl Vanillsuhkur
1 tl Jahvatatud kardemon
4 dl Speltajahu
3.5 dl Nisujahu
TÄIDIS
150 g Või
2 dl Suhkur
3 tl Vanillsuhkur
50 g Kookoshelbed
3 tk Suur kooritud õun
16 tk

1. Sulata või kastrulis ja lisa piim, kuumuta käesoojaks ja sulata pärm vedelikus. Lisa suhkur, vanillsuhkur, kardemon, sool ja vähehaaval jahud. Sõtku tainas hästi läbi ja jäta kaetuna pooleks tunniks kerkima.

2. Täidiseks hõõru pehme või suhkrutega ühtlaseks. Rulli tainas u 20 x 40 cm plaadiks ja määri sellele või-suhkru mass. Tõsta 2 sl kookoshelbeid kõrvale ja raputa ülejäänud ühtlaselt tainale.

3. Koori õunad ja riivi jämeda riiviga. Raputa tainale. Keera tainas pikemast küljest rulli ja lõika rull 2–3 cm viiludeks. Tõsta viilud võiga määritud 22 cm koogi- või rõngasvormi. Kata köögirätikuga ja lase pool tundi kerkida.

4. Pintselda munaga ja raputa peale kõrvaletõstetud kookoshelbed ja pärlsuhkur. Küpseta 15–20 minutit 200-kraadises ahjus.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga