Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Õuna-juustukook

Argitoidud

Õuna-juustukook

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Juustukook oma traditsioonilises headuses on õuntega veelgi mahlakam. Õunu on nii täidises kui kattes ja maitset lisab õunaveinist tarretis.

üle 60 min

40 minutit + 1 tund ahjus + 1 tund külmkapis

Retsept
PÕHI
125 g Või
1 dl Suhkur
1 tk Muna
3 dl Nisujahu
0.75 dl Kartulitärklis
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
500 g Õunad
500 g Toorjuust
2.5 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
3 tk Muna
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
2 dl Rõõsk koor 35%
KATTEKS
3 tk Õun
1 dl Vesi
0.5 dl Suhkur
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 dl Õunavein (nt Põltsamaa Kuldne)
3 tk Želatiinileht
12 tk

1. Vahusta või suhkruga ja klopi hulka muna. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber. Lisa või-munavahule ja sega ühtlaseks. Suru 26 cm koogivormi põhja ja äärtele ning pane külmkappi.

2. Koori õunad, eemalda südamikud ja tükelda kuubikuteks. Sega toorjuustu hulka suhkur, vanillsuhkur, munad ja õunad, lisa vahustatud koor, maitsesta sidrunimahlaga. Vala segu põhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus tund aega, kuni täidis on tahke. Jahuta.

3. Katte valmistamiseks lõika õunad õhukesteks viiludeks, hauta väheses suhkruvees 4–5 minutiga pehmeks ja tõsta vahukulbiga välja. Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit ja pigista kuivaks, sulata lehed 1 sl kuumas suhkruvees ja sega õunaveiniga, lisa sidrunimahl. Lase jahtuda.

4. Tõsta õunad jahtunud koogile ja nirista peale vein. Pane vähemalt 1 tunniks külmkappi tarretuma.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes