Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Juurviljadega täidetud portobellod

Argitoidud

Juurviljadega täidetud portobellod

Epp Mihkels Värvikad juurikad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Katrin Press
Portobello seeni valmistatakse tihti hakklihaga täidetult. Sama hästi võib neid aga täita ka juurviljadega. Kui jätad retseptis toodud peekoni lisamata, saad hoopiski taimetoidu. Olenevalt kogusest jätkub seentest kas eelvõi põhiroaks.

20-40 min

Retsept
portsjonile
4 tk Portobello seen
200 g Juurseller
100 g Kaalikas
100 g Porgand
1 tk Punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
50 g Suitsupeekon
Sool
Must pipar
Värske või kuivatatud tüümian
100 g Riivjuust
1. Lõika juurviljad peenteks ribadeks või riivi võimalikult jämeda riiviga. Haki sibul ja küüslauk. Ribasta peekon.

2. Prae peekoniribasid, kuni rasv hakkab eralduma. Lisa siis sibul ja küüslauk, sega ja hauta minuti jagu. Siis lisa juurvili, maitsesta segu soola, pipra ja tüümianiga ning täida seened.

3. Aseta seened küpsetuspaberiga kaetud ahju plaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Riputa peale juust ja küpseta veel umbes 5 minutit, kuni juust on sulanud ja kergelt kuldne.

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana