Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Porgandivõie

Argitoidud

Porgandivõie

Epp Mihkels Värvikad juurikad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Katrin Press
Porgandivõiet on hea teha siis, kui mõnest toidukorrast jääb üle paarkolm keedetud porgandit. Võid selle valmistada nii tavalise koorevõi kui toorvõi sulatatud juustuga. Maitsestamiseks sobivad hakitud murulauk, estragon ja tüümian. Värskelt küpsetatud musta leiva peal parim!

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 tk Keedetud porgand
2 tk Keedetud muna
100 g Toasoe või või toorjuust
2 spl Paks majonees
Sool
Must pipar
Soovi korral sinep
Hakitud maitseroheline
1. Riivi porgandid ja munad peene riiviga ning sega toasooja toorjuustu või või ja majoneesiga. Maitsesta soola ja jahvatatud pipraga.

2. Haki maitseroheline võimalikult peeneks, lisa ka see ja sega. Lase 5–10 minutit seista ja kontrolli seejärel maitset. Võie peaks olema õige pisut soolane, sest seistes muutub maitse mahedamaks ja jääb leival-saial mage.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes