Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Köögivilja-kanakrõbedik

Argitoidud

Köögivilja-kanakrõbedik

Pille Enden Sügistoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Krõbedik on tavaliselt küll magus, kuid selline soolane roog on sama hea. Krõbeda kattega kerge toit on hea vaheldus tavapärastele hautistelevormidele. Kanafilee asemel võid kasutada ka suitsukana, siis pole eelnevat kuumutamist vaja.

üle 60 min

25 minutit + 30–35 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
450 g Juurseller
3 tk Porgand
2 tk Kartul
4 dl Köögiviljapuljong
1 tk Porru
2 tk Kanafilee
1 spl Õli
2 dl Koor 10%
2 spl Nisujahu
1 spl Täisterasinep
1 tl Tüümianilehed
Sool
PURUKATE
50 g Või
1 dl Nisujahu
50 g Jahvatatud mandlid
50 g Parmesan
25 g Mandlilaastud
1. Koori seller, porgandid ja kartulid ning lõika kuubikuteks.

2. Kuumuta puljong keemiseni ja lisa köögiviljakuubikud. Viiluta porru ja lisa puljongisse. Kata pott kaanega ja hauta 10 minutit.

3. Lõika kanafi leed tükkideks, pruunista pannil õlis.

4. Sega koor jahu ja sinepiga.

5. Sega köögiviljade hulka esmalt kana ja siis koor ning kuumuta, kuni kaste pakseneb. Lisa tüümian ja maitsesta soolaga.

6. Hõõru jahu, või ja jahvatatud mandlid purutaoliseks massiks. Maitsesta soolaga ning sega hulka riivitud Parmesan ja mandlilaastud.

7. Tõsta köögiviljad ahjuvormi ja raputa peale purukate. Küpseta 190-kraadises ahjus 30–35 minutit.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga