Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Karamelline pirnikook

Argitoidud

Karamelline pirnikook

Pille Enden Sügistoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kook on maitsev nii jahtunult kui soojalt. Soojalt on eriti hea külma vanillijäätisega.

üle 60 min

30 minutit + 40–50 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
3 tk Suur pirn
25 g Või
3 spl Suhkur
TAINAS
150 g Pehme või
1.75 dl Suhkur
1 näpuotsatäis Sool
2 tk Muna
1.25 dl Nisujahu
0.5 tl Kaneelipulber
75 g Jahvatatud mandlid
1. Kata 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Kuumuta võid pannil, kuni see hakkab vahutama. Lisa suhkur ja kuumuta segades sulamiseni.

2. Koori pirnid, lõika neljaks ja eemalda südamikud. Lisa pannile ja kuumuta, kuni pirnid on karmellistunud (umbes 5–10 minutit).

3. Vahusta pehme või suhkruga. Lisa sool ja ühekaupa munad. Lisa iga munaga 1 sl jahu. Siis lisa ülejäänud jahu, suhkur, jahvatatud mandlid ja kaneelipulber.

4. Vala tainas vormi ja pane peale karamellised pirnid. Vala pirnidele ka pannile tekkinud mahl. Küpseta 170-kraadises ahjus 40–50 minutit. Serveeri soojalt või jahtunult.

Märksõnad

karmellinepirnikook

KOMMENTAARID

Aire 12.okt 2017 10:03
Maitsetu käkk. Liiga rasvane, liiga magus ja lihtsalt lääge.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette