Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartulipesad

Argitoidud

Kartulipesad

Kertsi Rea Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Seljamaa Fotostuudio
Need krõbedad kartulipesad on nii maitsvad, et ei usukski, et kartulist midagi nii head saab! Maasuitsune singi maitse ja krõbekartul on eestlasele vanadest aegadest üks lemmikkooslusi olnud. See prantsuspärane variant on justkui moderniseeritud eesti vana, kuhu võõrapärase nimega juust lisaks on pandud.
Retsept
1 spl Või
500 g Riivitud kartul
200 g Maasuitsusingi ribad või kuubikud
200 g Tugevamaitseline Brie juust
Sool
1. Eelsoojenda ahi 200-kraadiseks. Määri muffinivormid seest ohtra võiga. Riivi kartul suure riiviga. Aseta riivitud kartul külma vette ja hoia seal umbes 10 minutit. See toiming ei lase kartulil inetult pruuniks tõmbuda.

2. Nüüd nõruta, maitsesta kartulid vähese soolaga ning lase sõelal seista – umbes 20 minutit. Sool aitab kartulist veelgi vedelikku väljutada, kuid ole ettevaatlik, nii sink kui ka juust annavad soolasust!

3. Vajuta kartul hästi kuivaks ning lisa singiribad. Lisa juustukuubikud ja sega kõik ühtlaselt läbi. Aseta kartulisegu võitatud vormidesse ja küpseta pesad krõbekuldseks. See võtab 20–30 minutit.

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana