Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Supp röstitud tomatitest

Argitoidud

Supp röstitud tomatitest

Kristina Efert Tomat. Salatist vürtsmoosini
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Triin Raa

20-40 min

Retsept
400 g Tomatid
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
300 ml Köögiviljapuljong
4 spl Rõõsk koor 35%
1 tk Loorberileht
Tüümiani- ja rosmariinioksad
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
Oliiviõli
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika tomatid ratasteks, lao ahjuplaadile, puista peale rosmariini- ja tüümianioksakesi ning nirista üle oliiviõliga. Rösti ahjus 20–25 minutit.

2. Samal ajal haki sibul ja küüslauguküüned. Kuumuta potis oliiviõli, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta 10 minutit. Tõsta röstitud tomatid ahjust välja ja viska ürdioksakesed ära. Vala läbikuumutatud sibulale ja küüslaugule köögiviljapuljong ning lisa tomatid ja loorberileht. Lase 10 minutit keeda, siis lisa vahukoor ning maitsesta soola ja pipraga.

3. Püreesta supp ja serveeri. Juurde võid pakkuda ahjus küpsetatud või võileivagrillil valmistatud juustusaiu.

Uued retseptid

Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga

Argitoidud
Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga