Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vürtsikas lambalihahautis kookospiima ja läätsedega

Argitoidud

Vürtsikas lambalihahautis kookospiima ja läätsedega

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Kookospiimast leemes pehmeks haudunud lammas pakub huvitavalt õrnu maitsedimensioone.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
800 g Tükeldatud lambaliha (kael, kintsuliha vm)
2 tk Hakitud mugulsibul
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tk Peeneks hakitud tšillikaun
2 cm jupp Ingver
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
2 tl Garam masala maitseainesegu
0.5 tl Jahvatatud koriander
1 tl Jahvatatud kurkum
1 l Kanapuljong
400 ml Kookospiim
200 g Punased läätsed
Sidrunimahl
Õli
Sool
Must pipar
1. Kuumuta suuremal pannil õli ning lisa pannile sibul ja tükeldatud lambaliha. Küpseta keskmisel kuumusel, kuni lambatükid on pruunistunud. Lisa küüslauk, tšilli, hakitud ingver ning kõik kuivvürtsid. Kuumuta kõik paari minuti jooksul läbi nii, et lambatükid saaksid üleni vürtsidega kaetud.

2. Kalla nüüd lihale kuum puljong ja kookospiim. Lase vedelikul keema tõusta, alanda kuumust ning hauta vaiksel tulel umbes 45 minutit, kuni lambaliha on pehme. Lisa läätsed ja keeda veel edasi umbes 10 minutit. Maitsesta hautist soola ja pipra ning sidrunimahlaga. Serveerides lisa värsket koriandrit ning juurde võid pakkuda paksu maitsestamata jogurtit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke