Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Veisemaksapasteet

Argitoidud

Veisemaksapasteet

Pille Enden Talvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maksapasteedil oli ja on kindel koht eestlase jõululaual. Ise tehes saad pasteedi maitsestada just nii, nagu endale meeldib.
Retsept
500 g Veisemaks
200 g Läbikasvanud liha
1 tk Sibul
1 tk Porgand
100 g Juurseller
2 dl Puljong või vesi
110 g Või
3 tk Loorberileht
0.5 dl Hakitud petersellilehed
3 spl Brändi
3 spl Värskelt riivitud sidrunikoor
Riivitud muskaatpähkel
Suhkur
Must pipar
Sool
1. Lõika sealiha kuubikuteks ja pruunista poti põhjas 2 sl võis. Lisa kooritud-tükeldatud köögiviljad (sibul, porgand, juurseller) ja viilutatud maks, pruunista ka need. Lisa loorberilehed, hakitud petersell ja puljong või vesi ning hauta kõik ained hästi pehmeks. Selleks kulub 1,5–2 tundi. Lase pisut jahtuda ja aja kaks korda läbi hakklihamasina.

2. Vahusta või ja lisa maksasegule. Maitsesta brändi, sidrunikoore, muskaatpähkli, soola, suhkru ja pipraga, vahusta hästi õhuliseks.

Märksõnad

veisemaksapasteet

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga