Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjuvorm sealiha ja kaalikaga

Argitoidud

Ahjuvorm sealiha ja kaalikaga

Laura Strandberg Nipiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Laura Strandberg
See mõnusalt toitev õhtusöök on just õige külma jaanuariõhtusse. Mädarõigas soojendab sind seespidiselt ning sobib kaalika ja sealihaga ahjuvormi ideaalselt.

üle 60 min

1 tund 45 minutit

Retsept
portsjonile
500 g Seakaelakarbonaad
Oliiviõli praadimiseks
1 tk Suur kaalikas
4 tk Kartul
4 dl Piim
3 dl Rõõsk koor 35%
5 spl Mädarõigas
3 tk Küüslauguküüs
Või
100 g Riivjuust
Värske tüümian
Sool
Must pipar
1. Lõika kaelakarbonaad kuubikuteks ja pruunista veidi kuumas oliiviõlis.

2. Koori ja lõika kaalikas ning kartulid suurteks kuubikuteks.

3. Sega kastmeks piim, koor, mädarõigas ja peenelt hakitud küüslauk.

4. Tõsta liha ja köögiviljad võitatud ahjuvormi, maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi.

5. Kalla kõik üle piima-kooreseguga ning küpseta 170 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit.

6. Eelsoojenda ahi 200 kraadini, puista vorm üle riivjuustuga ja küpseta, kuni roog on kuldse jumega. Enne serveerimist kaunista toit hakitud tüümianiga.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette