Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Purpurpunane graavilõhe sinepikastmega

Argitoidud

Purpurpunane graavilõhe sinepikastmega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lõhe saab imelise punase jume, kui seda valmistada koos riivitud toore peediga. Isevalmistatud sinepikastmega hõrk maitseelamus!
Retsept
portsjonile
500 g Lõhefilee
1 tk Väike toores punapeet
Maitsesegu: peenem meresool 5 tl, suhkur 1 tl, must pipar 0,5 tl
SINEPIKASTE
3 tk Munakollane
1.5 tl Vedel mesi
2 spl Dijoni sinep
3 spl Rapsiõli
Sool
Serveerimiseks värske till
1.5 spl Õuna(siidri)äädikas
1. Sega kokku maitsesegu ja puista osa karpi kalafilee alla ja osa peale (kogu segu ei kulu ära, pane ülejäänu kaanega purki järgmise soolamise jaoks ootele). Pese peet, koori ja riivi. Laota kalale. Kata kilega ja tõsta ööseks külma.

2. Eemalda peedikiht ja viiluta kala. Enne serveerimist vahusta sinepikastme jaoks sauseguriga kokku munakollased, äädikas, mesi ja sinep. Nirista õli peene nirena ja jätka vahustamist, kuni saad majoneesilaadse kastme. Maitsesta soolaga. Serveeri lõhe koos kastme

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga