Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Galette kohupiima ja kirsimoosiga

Argitoidud

Galette kohupiima ja kirsimoosiga

Lia Virkus Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Moodne prantsusepärane küpsetis on kohandatud eestipäraseks. Kohupiimatäidisega pirukad on meie laual pea alati heaks kohvikõrvaseks, lisaks on enamasti galette'i ka lihtne ka valmistada! 
Retsept
PÕHI
3 dl Speltajahu
100 g Külm või
1 spl Suhkur
Sool
0.5 dl Vesi
50 g Hapukoor
2 tl Valge veiniäädikas
TÄIDIS
200 g Pakikohupiim
1 tk Muna
1 dl Hapukoor
2 tl Vanillsuhkur
1 spl Suhkur
2 spl Maisitärklis
2 dl Kirsimoos
6 tk Peale soovi korral külmutatud kirss
8-10 le

1. Sega jahud näpuotsatäie soola ja suhkruga, haki hulka külmad võikuubikud, kuni saad puruse taina. Sega omavahel vesi, veiniäädikas ja hapukoor, lisa saadud mass jahusegule ning sega kärmelt ühtlaseks tainaks. Vormi see pätsiks, keera kilesse ja tõsta 30 minutiks külmkappi. Sega samal ajal täidiseained.

2. Rulli tainas jahuga ülepuistatud küpsetuspaberil ümmarguseks u 30 cm läbimõõduga õhukeseks kettaks. Lõika kaunilt ümmarguseks, kogu äralõigatud ribad kokku. Määri peale kirsimoos, jättes ääred u 3 cm ulatuses vabaks.

3. Sega kohupiim muna, hapukoore, tärklise ja suhkrutega ning laota moosile. Keera taina ääred piruka peale tagasi ja määri ääred munaga. Rulli soovi korral ribadest kokkukorjatud tainas uuesti lahti ja lõika piparkoogivormidega sealt välja kaunistuseks väikeseid kujukesi. Säti need piruka äärele ja määri need samuti munaga.  

4. Küpseta pirukat ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni see on kaunilt helepruun.


HEA TEADA!
Kirsimoosi võib asendada ploomi-või kreegimoosiga, kõik põnevad maitsekooslused kohupiimaga on teretulnud! Samuti võid speltajahu asendada nisujahuga.

KOMMENTAARID

Maris 09.juuli 2018 12:55
Väga meeldib! Lihtne ja maitsev amps tee või kohvi kõrvale, et terrassil aiatöödesse paus teha :). Tegin kirsimoosiga ning kasutasin valget speltajahu. Arvan, et mõnus oleks see ka ploomimoosi või siis mustikatega või vaarikatega.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga