Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjuhernesupp

Argitoidud

Ahjuhernesupp

Pille Enden Talvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hernesupi võid enne liulaskmist ahju hauduma panna, nii on tagasi jõudes kuum supp ootamas.

üle 60 min

15 minutit + 2 tundi haudumiseks + 1 öö herneste leotamiseks

Retsept
portsjonile
1 tk Suitsuseakoot (või suitsuseajalg 2 tk)
4 dl Kuivatatud herned
1 dl Odrakruubid
400 g Purustatud tomatid
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 spl Sinep
Sool
Vesi
1. Pane herned eelmisel õhtul külma vette likku.

2. Tõsta seakoot või -jalad, nõrutatud herned, kooritud ja tükeldatud porgand, kooritud terve sibul, kruubid, purustatud tomatid ja 2 l vett ahjupotti.

3. Kata pott kaanega ning pane 30 minutiks 200kraadisesse ahju. Seejärel vähenda kuumus 150 kraadile ja hauta veel 1,5 tundi (vajadusel lisa vahepeal vett). Maitsesta soola ja sinepiga. Lase enne sööma hakkamist 10–15 minutit soojas ahjus maitsestuda.

Märksõnad

ahjuhernesupp

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga