Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Janssoni kiusatus peedi ja heeringaga

Argitoidud

Janssoni kiusatus peedi ja heeringaga

Lia Virkus Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev ja lihtne talvine vormiroog! Peet annab roale kauni roosa värvi ja imehea maitse.  Puista roog veel soovi korral 10 minutit enne valmimist riivjuustuga üle.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
8 tk Kartul
200 g Riivitud peet
2 tk Sibul
50 g Või praadimiseks
200 g Heeringafilee
2 dl Köögiviljapuljong
Hakitud till
Sool
Must pipar
2 dl Riivitud juust, soovi korral peale raputamiseks
2 dl Kohvi- või vahukoor
1. Koori ja haki sibulad, prae pannil võis klaasjaks.

2. Koori kartulid ja lõika tikkudeks, pese sõelal voolava vee all ning kuivata majapidamispaberiga. Tükelda heeringad.

3. Määri ahjuvorm võiga ning lao sinna kihiti pool kartulitest, sibul, peet, soolaheeringa fileed, ülejäänud kartulid. Kartulikihtide peale puista veidi soola, pipart ja hakitud maitserohelist.

4. Kalla vormiroale koore-puljongisegu. Küpseta 175 kraadises ahjus tund. Kui kasutad juustu, puista see 10 minutit enne ahjust võtmist vormile ja küpseta, kuni juust kaunilt sulanud. Proovi enne ka, kas kartulid on pehmed.


KOMMENTAARID

Janssons frestelse 01.märts 2018 17:41
Anšovis 20.veeb 2018 11:12
See küll ei ole Jansoni kiusatus, mis siin on kirjeldatud, lihtsalt heeringavorm, juba teine koostisosa räägib iseennast.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes