Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Odrakruubid seente ja kõrvitsaga

Argitoidud

Odrakruubid seente ja kõrvitsaga

Pille Petersoo Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Orsoto on moodne sõna risotolaadsete odrakruubiroogade kohta. Seekordses orsotos on odrakruubid kokku pandud kukeseente ja muskaat- või keegel- ehk pudelkõrvitsaga.

20-40 min

+ aeg kruupide leotamiseks

Retsept
250 g Odrakruubid
1 spl Oliiviõli
1 tk Hakitud sibul
1 tk Hakitud küüslauguküüs
400 g Kukeseened
200 g Muskaat- või keegelkõrvitsa kuubikud
0.5 tl Kuivatatud salvei või paar värsket salveilehte
1 l Kana- või köögiviljapuljong
50 g Või
25 g Riivitud kõvem juust
Sool
Must pipar
1. Pane odrakruubid eelmisel õhtul külma veega likku.

2. Kui kasutad soolatud kukeseeni, siis leota neid mõni tund külmas vees. Külmutatud seened tuleks esmalt sulatada. Nõruta hoolega! Värsked seened puhasta lihtsalt ära.

3. Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja prae 5 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel paar minutit. Lisa seened ja kõrvitsakuubikud, kuumuta mõned minutid, kuni seened on pehmed.

4. Lisa leotatud ja nõrutatud kruubid. Maitsesta soola, pipra ja salveiga, sega läbi. Lisa umbes pool liitrit kuuma puljongit, sega ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni kruubid on pehmed. Vastavalt vajadusele vala puljongit juurde.

5. Klopi juurde või ja umbes pool riivjuustust. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga ning serveeri ülejäänud juustuga.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga