Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kasukas

Vene köögist laenatud kihiline heeringasalat võlub juba oma väljanägemisega. Igal kasukasõbral on salati valmistamiseks tihti oma nipp – mõni riivib koostisained, mõnel on kindel järjestus või meetod nende ladumiseks. Hea tuleb salat aga igal juhul.

üle 60 min

1 tund + 12 tundi maitsestumiseks

Retsept
portsjonile
400 g Kartul
150 g Porgand
350 g Keedetud peet
150 g Marineeritud kurk
250 g Soolaheeringas
4 tk Rohelise sibula vars
2 tk Keedumuna
Till
Heeringa- või siiamari
KASTE
3 dl Hapukoor
3 dl Majonees
1. Keeda koorimata kartulid ja porgandid, jahuta ja koori. Tükelda 1 cm suurusteks kuubikuteks ning tee sama kurgi, peedi ja heeringaga. Haki sibul. Sega kokku kastme koostisained.

2. Lao komponendid kihtidena läbipaistvatesse serveerimisnõudesse või kaussi. Alusta rohelise sibulaga segatud heeringast, järgmisena lao peale kurk, siis porgand, edasi kartul ja lõpuks peet. Kata kastmega, sule kauss toidukilega ja jäta külmkappi soovitatavalt järgmise päevani maitsestuma.

3. Enne serveerimist laota peale keedetud ja kahvliga peeneks surutud muna, hakitud tilli ja heeringa- või siiamarja.

Märksõnad

kasukas

KOMMENTAARID

naine 11.apr 2018 13:28
Mismoodi seda kasukat süüakse? Pole mõtet "peenutseda" purkidega, millest korraga kõiki maitseid kättegi ei saa. Põhjas olevad produktid jäävad hoopis ilma kooreta.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga

Argitoidud
Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga