Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Läätsehautis kikerhernestega

Argitoidud

Läätsehautis kikerhernestega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Nagu iga pajaroog, läheb seegi taimne toit pikalt haududes aina paremaks. Pajarooga võib serveerida näiteks saiaga või pakkuda lisaks keedetud riisi.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 dl Kuivatatud kikerherned
1 dl Punased läätsed
7 dl Puljong
1 purk Kooritud tomatid (400 g)
2 tk Kartul
2 tk Porgand
1 tk Sibul
2 vart Varsseller
0.5 tk Punane tšilli kaun
2 tk Purustatud küüslauguküüs
1 spl Kuivatatud petersell
1 spl Kuivatatud basiilik
0.5 tl Jahvatatud võrtsköömned
Sool
Must pipar
1. Pane kikerherned potti, lisa 4 dl külma vett ja kuumuta keemiseni, keera kuumus maha ja jäta 1 tunniks likku. Loputa ja nõruta läätsed.

2. Koori ja haki kartulid, porgandid ja sibul, haki ka seller ja seemnetest puhastatud tšillikaun. Kuumuta köögiviljad potis õlis kergelt pruunikaks. Lisa puljong, purustatud tomatid ja küüslauk, kikerherned ja läätsed. Lisa maitseained ja hauta 45–50 minutit, kuni läätsed ja köögiviljad on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga