Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kikerhernepannkoogid kirsikastmega

Argitoidud

Kikerhernepannkoogid kirsikastmega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pannkooke võib serveerida nii soolase kui magusa täidisega. Soolase täidise puhul pane tainasse vähem suhkrut. Pannkoogid mekivad kõige paremini kohe pannilt tõstes.

20-40 min

Retsept
PANNKOOGITAINAS
4 dl Kikerhernejahu
1.5 tl Sool
2 spl Suhkur
5 dl Külm vesi
Õli praadimiseks
Pealeraputamiseks tuhksuhkur
KIRSIKASTE
400 g Külmutatud kirsid kivideta
2 dl Vesi
4 spl Pruun suhkur
1.5 spl Kartulitärklis
1.5 spl Vesi
Kaneel
8 tk

1. Klopi kikerhernejahu, sool, suhkur ja külm vesi ühtlaseks kreemjaks tainaks. Lase vähemalt 10–15 minutit paisuda.

2. Kastme tegemiseks pane külmutatud kirsid, vesi ja suhkur kastrulisse ja kuumuta mõõdukal kuumusel, kuni kirsid ja suhkur on sulanud. Sega kartulitärklis külma veega ja lisa juurde. Sega, kuni kaste pakseneb. Tõsta pliidilt, maitsesta kaneeliga.

3. Kuumuta õliga pintseldatud pann hästi kuumaks. Sega tainas läbi ja pane sellest korraga pannile umbes 4 supilusikatäit. Liiguta panni nii, et tainas seda ühtlaselt ja üsna õhukeselt kataks.

4. Prae kõrgel kuumusel 2–3 minutit, kuni pannkook pealt mullitama hakkab ja on keskelt hüübinud. Keera kook pooleks ja tõsta taldrikule, pane peale kirsikastet ja keera kook veel kord pooleks, raputa peale tuhksuhkrut. Serveeri kohe.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes