Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Hirsipuder mandlipiima ja ahjuõuntega

Argitoidud

Hirsipuder mandlipiima ja ahjuõuntega

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju
Retsept
portsjonile
2 dl Hirss
2 dl Vesi
6 dl Mandlipiim
1 spl Mesi
Meresool
AHJUÕUNAD
4 tk Õun
1 spl Mesi
4 spl Mandlilaastud
Jahvatatud kaneel
1. Kuumuta minuti jagu segades potipõhjas hirssi. Lisa vesi, 5 dl mandlipiima, sool ja mesi. Lase umbes 15 minutit podiseda, vahepeal segades. Kui puder tundub peaaegu pehme, lase kaane all veel 5 minutit tõmmata. Vajadusel lisa veidi vett.

2. Sellal kui puder keeb, tükelda õunad veerandikeks või suuremad õunad veel väiksemateks tükkideks, sega meega läbi ning puista peale kaneel ja mandlilaastud. Küpseta 180kraadises ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil umbes 15 minutit. Jaga puder kaussidesse, lisa ahjuõunad ning vala juurde sorts mandlipiima ja veel pisut mett.


HEA TEADA!
Hirss on tänuväärne vili, mis järjest enam ausse tõuseb – gluteenivaba, maitsev ning rikas B-rühma vitamiinide ja mineraalainete poolest.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes