Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjukana ürtide, sidruni ja küüslauguga

Argitoidud

Ahjukana ürtide, sidruni ja küüslauguga

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Kana (u 2 kg)
4 tk Küüslaugupead
2 tk Sidrun
1 peotäis Värsked tüümiani - ja rosmariinioks
Meresool
Must pipar
4 spl Oliiviõli
6 tk Värske kooriamta kartul
1. Pese ja kuivata kana. Aseta kana tööpinnale, selg ülalpool, ning lõika selgroog kanakääride või terava noaga mõlemalt poolt lahti. Määri kana kergelt oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga. Viiluta sidrunid ja lõika küüslaugupead ristipidi pooleks.

2. Määri suurem ahjunõu või sügavam küpsetusplaat kergelt õliga ja tõsta kana, rind ülalpool, plaadile. Paiguta kana alla ürdid ja sidruniviilud ning üks küüslaugupoolik. Ülejäänud küüslaugud ja kartulid lao kana ümber. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kana on kuldpruun ja kartulid küpsed. Serveeri kohe.

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana