Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Soe lehtkapsadipp

Argitoidud

Soe lehtkapsadipp

Mari-Liis Ilover Tervis Pluss
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Tervisegurmaanide lemmikut lehtkapsast saab kasutada väga paljudes toitudes. Erandiks ei ole ka dipikaste. Pestot meenutav lehtkapsadipp on väga maitsev soojalt, kuid ka toatemperatuuril igati hea.
Retsept
50 g India pähklid
0.5 dl Vesi
1 tk Mugulsibul
200 g Lehtkapsas
2 spl Oliiviõli
0.5 dl Vesi
Tšillihelbed maitse järgi
2 tl Vürtsköömned
2 spl Sidrunimahl
2 spl Maitsepärm
Sool
Must pipar
1 spl Kanepi- või muud seemned
1. Tõsta India pähklid ja vesi köögikombaini ning surista kreemiseks pastaks. Haki sibul ja rebi lehtkapsa lehed veidi väiksemateks tükkideks.

2. Kuumuta pannil õli. Passeeri hakitud sibul õlis nõrgal kuumusel läbipaistvaks. Lisa lehtkapsas ja vesi. Kata pann kaanega ning lase kapsal umbes 10 minutit haududa. Vahepeal sega. Haudumise ajal muutub lehtkapsa värv sügavroheliseks ja lehtede mass väheneb mõnevõrra.

3. Vala panni sisu köögikombaini. Lisa kõik maitseained. Keeruta kõik kokku dipiks. Aeg-ajalt ava köögikombaini kaas ja lükka lehtkapsatükke seintelt allapoole, et kõik puruneksid. Vajadusel lisa vett. Serveerimisel puista dipile kanepi- või muid meelepäraseid seemneid.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette