Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Wasabilõhe kurgisalati ja mooniseemnetega

Argitoidud

Wasabilõhe kurgisalati ja mooniseemnetega

Lia Virkus Tervisele pai
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Magushapu kurgisalat sobib hästi kala kõrvale. Mustad seesami- ja mooniseemned lisavad põnevust, tervislikkust ja maitsekust veelgi.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
2 tk Nahaga lõhefille (a 125 g)
1 spl Wasabipasta
1 spl Oliiviõli
Sidrunipipar
KURGISALAT
1 tk Pikk kurk
1 tk Väike punane tšilli
2 spl Riisiveiniäädikas
1 tl Fariinsuhkur
1 tl Sool
2 spl Mooniseemned
Värskelt purustatud must pipar
1. Määri lõhefileed oliiviõliga, maitsesta sidrunipipraga ja seejärel määri peale wasabipasta.

2. Poolita kurgid pikuti ja tõmba lusikaga seemneosa puhtaks. Tükelda viltuselt jämedamateks viiludeks, sega kausis õhukeste tšilliviilude, riisiveiniäädika, suhkru ja soola, mooniseemnete ja jahvatatud musta pipraga. Sega, kuni sool ja suhkur on lahustunud. Grilli kala pannil 5–6 minutit, olenevalt fileede paksusest. Serveeri salati ja keedetud riisiga.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga