Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kaalikasupp läätsedega

Argitoidud

Kaalikasupp läätsedega

Epp Mihkels Värvikad juurikad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Katrin Press
Vürtsikas ja pisut idamaise mekiga kaalikasupp on külmal sügis- või talveõhtul tõeline kosutus. Ingver, tšilli, küüslauk ja sibul peletavad kõik külmetusnä hud eemale. Supp on toitev, aga samas ka kerge. Kes soovib, võib lisada serveerimisel näiteks grillitud kana.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 tk Sibul
5 cm jupp Ingver
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšillipiprakaun
Praadimiseks õli ja või
1.5 l Puljong
2 tk Väike kaalikas
1 dl Punased läätsed
1 purk Kookospiim (400 ml)
Sool
Must pipar
Serveerimiseks värske koriander
1. Haki sibul, ingver, küüslauk ja tšillipiprakaun võimalikult peeneks. Kuumuta potis või ja õli ning kuumuta maitseköögiviljad kergelt läbi, kuni sibul muutub klaasjaks. Jälgi, et köögivili ei pruunistuks, sest muidu jääb supile mõrkjas mekk.

2. Vala peale puljong ja lase leemel keema tõusta. Koori kaalikas ja riivi jämeda või ribastava riiviga. Lisa keema tõusnud supipõhjale kaalikas koos läätsedega ja keeda 6–7 minutit.

3. Vala juurde kookospiim ja kontrolli maitset, lisades vajadusel soola või pipart. Maitsete ümardamiseks võid lisada ka pisut suhkrut. Keeda veel kuni 5 minutit ja serveeri, hakkides peale värsket koriandrit.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga