Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kanamaksapasteet aprikoosidega

Argitoidud

Kanamaksapasteet aprikoosidega

Epp Mihkels Hõrgud road rupskitest
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jüri Seljamaa

üle 60 min

Retsept
600 g Broilerimaks
1 tk Suur sibul
50 g Või
100 g Kuivatatud aprikoosid
1 dl Põltsamaa Kuldne
Sool
Must pipar
Suhkur soovi korral
1 dl Aprikoosidžemm
1. Haki aprikoosid võimalikult väikesteks tükkideks. Pane need kaussi ja vala peale magus õunavein. Lase vähemalt 2 tundi seista. Kui aprikoosid on leotatud, haki peeneks sibul. Kuumuta pannil või ning prae sibulat, kuni see muutub õrnalt klaasjaks. Tükelda hulka kanamaks ning prae edasi, kuni maks on küps. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Püreesta segu kas kann- või saumikseris kreemjaks. Kui segu on ühtlane, lisa aprikoositükid koos veiniga ning sega hoolikalt läbi. Kontrolli, kas maitse on parajalt soolane. Tõsta pasteet vormidesse. Kuumuta aprikoosidžemm ja määri pasteedile. Lase külmas jahtuda.

HEA TEADA!
Pasteeti tehes võib sellesse panna ka kuivatatud puuvilju. Sobivad jõhvikad, kirsid või, nagu siinses retseptis, hoopiski kuivatatud aprikoosid. Nende magusat maitset täiendab hõrk õunavein ning lisaks ka aprikoosimoos.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga