Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Liblikana küpsetatud kana valmib ühtlaselt ja nii küpseb ka nahk igalt poolt krõbedaks. Karulauk jätab nii kanale kui juurikatele oma vürtsise jälje.

üle 60 min

30 minutit + 60–75 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
1 tk Broiler (1,6-1,8 kg)
2 tk Bataat
4 tk Kartul
2 tk Porgand
0.5 dl Oliiviõli
3 tk Rosmariinioks
2 tk Tüümianioks
10 tk Karulauguleht
KARULAUGUMARINAAD
150 g Karulauk
1 tk Punane tšillikaun
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1.25 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Püreeri väiksemaks rebitud karulaugulehed, hakitud tšilli, sidrunimahl ja oliiviõli saumikseriga, maitsesta soola ja pipraga.

2. Pane kana lauale, rinnapool all. Lõika tagumikust kaelani mõlemalt poolt ära seljaluu. Selle võid kasutada puljongi keetmiseks. Keera lind ümber ja vajuta lamedaks. Nii saab kogu nahaosa krõbedaks küpseda. Pane lind küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda igast küljest marinaadiga kokku. Küpseta 30 minutit.

3. Koori juurviljad ja lõika juurviljanoaga õhukesteks viiludeks. Pane ühekordse kihina kana juurde ahjuplaadile, vala peale õli ja raputa pipart, sega läbi. Pane peale hakitud rosmariin, tüümian ja terved karulaugulehed.

4. Küpseta 20–30 minutit. Keera ahju kuumus 220 kraadile ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni kana on pruunistunud ja köögiviljad krõbedad. Võta ahjust ja maitsesta soolaga. Serveeri kana krõbedate köögiviljade ja värske salatiga.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga