Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Grillitud halloumi ja salat kanepiõlikastmega

Argitoidud

Grillitud halloumi ja salat kanepiõlikastmega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kanepiõli on ülitervislik ja tugeva pähklimaitsega ning rikastab salatikastet väärtuslike oomega-3- ja oomega-6- rasvhapetega.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
200 g Halloumi juust
200 g Kirsstomatid
1 tk Avokaado
3 lehte Rooma salat
Värske münt või basiilik
1 tk Väike punane tšillipipar
Must pipar
2 spl Pealepuistamiseks kooritud kanepiseemned
KASTE
2 spl Kanepiõli (või pooleks oliiviõliga)
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Vahtrasiirup või mesi
Meresool
1. Lõika juust õhukesteks viiludeks, poolita kirsstomatid. Pressi küüslauguküüs, viiluta tšilli õhukeselt.

2. Valmista kaste, loksutades ained omavahel väikeses kaanega purgis segamini.

3. Pruunista juustuviilud pannil või grillil mõlemalt poolt, laota vaagnale. Jaga peale viilutatud avokaado, poolikud tomatid, väiksemaks rebitud salatilehed, tšillirõngad, basiiliku- või mündilehed.

4. Jahvata peale musta pipart. Nirista üle kastmega, puista peale seemneid ja serveeri.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga