Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Rabarberi-syllabub

Argitoidud

Rabarberi-syllabub

Pille Enden Kevadtoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kerge ja elegantne vana Inglise dessert vahukoore, šerri või valge veiniga valmib kiiresti ja rabarberid sobivad sellesse suurepäraselt. Kalorite kogust saad vähendada, asendades osa vahukoorest näiteks Kreeka jogurtiga. Lisades keelekese küpsiseid, saad selle retsepti põhjal valmistada hoopis trifle'it, mis on samuti tuntud Inglise magustoit.

kuni 20 min

Retsept
200 g Rabarber
4 spl Suhkur
2.5 dl Rõõsk koor 35%
0.75 dl Suhkur
6 spl Mascarpone
0.5 dl Valge vein
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
Serveerimiseks mandlilaastud
1. Tükelda rabarberivarred 2–3 cm juppideks ja pane kastrulisse. Lisa 3–4 sl vett ja 4 sl suhkrut. Kuumuta 3–5 minutit, kuni rabarber pehmeneb veidi.

2. Vahusta koor ja suhkur pehmete tippudega vahuks.

3. Klopi mascarpone hulka vein, enamik riivitud sidrunikoorest ja -mahlast. Sega juurde vahustatud koor.

4. Jaga pokaalide põhja suurem osa rabarberist, jäta osa serveerimiseks. Tõsta peale kreem ja järelejäänud rabarberid koos siirupiga. Serveeri sidrunikoore ja mandlilaastudega.

Märksõnad

rabarberi-syllabub

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga