Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Juustuga üleküpsetatud nuikapsašnitsel

Argitoidud

Juustuga üleküpsetatud nuikapsašnitsel

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Nuikapsa mugul või täpsemini küll paksenenud ja ümar vars  sobib oma tihke konsistentsi tõttu imehästi snitsliks. Kellele liha ei maitse, saab mõnusa taimse snitsli sel moel.

20-40 min

Retsept
portsjonile
3 tk Nuikapsas (umbes 1 kg)
2 tk Muna
4 spl Täisteranisujahu
1.5 dl Riivsai
2 spl Või
2 spl Õli
Sool
Must pipar
250 g Mozzarella (või muu meelepärane juust)
JOGURTIKASTE
2 dl Kreeka jogurt
3 spl Mineraalvesi
1 tk Küüslauguküüs
1 punt Petersell
Sool
Must pipar
1. Koori nuikapsad ja lõika umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Keeda soolakas vees 4-5 minutiga poolpehmeks. Nõruta ja patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Kuumuta ahi 200 kraadini.

2. Klopi munad lahti. Maitsesta jahu soola ja pipraga. Kasta nuikapsaviilud mõlemalt poolt jahusse, siis munasse ja siis riivsaia.

3. Prae õli ja või segus kiiresti kummaltki poolt kuldpruuniks ja krõbedaks. Pane ahuplaadile, puista peale riivjuustu. Küpseta ahjus 8-10 minutit või kuni juust on sulanud.

4. Kastmeks mineraalvesi jogurti hulka. Lisa purustatud küüslauk ja hakitud petersellilehed,  maitsesta soola ja pipraga. Serveeri nuikapsad hapukoorekastmega.  

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes