Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pilaff kanapugudega

Argitoidud

Pilaff kanapugudega

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Rammusa lambaliha asemel kanapugudega valmistatud on pilaff on hulga kalorivaesem, aga maitseb sama hästi. Kanapugud hauduvad nii pehmeks, et enamusel sööjatel on raske ära aimata, mis lihaga tegu.

üle 60 min

1 tund 40 minutit + 30-60 minutit riisi leotamiseks

Retsept
portsjonile
500 g Sõmer riis
600 g Kanapugud
500 g Porgandid
2 tk Sibul
1 dl Õli
0.5 spl Köömned
2 spl Tomatipasta
1 tk Küüslaugupea
1 tk Tšillikaun
Sool
1. Pese riis, kalla peale nii palju külma vett, et riis on kaetud ja lase 30-60 minutit seista. Puhasta pugud ja tükelda väikesteks tükkideks. Lõika kooritud porgandid väikesteks kuubikuteks. Koori sibulad ja lõika poolratasteks.

2.Kuumuta õli poti põhjas, pruunista pugud, lisa sibulad ja porgandikuubikud ja pruunist ka need. Lisa köömned ja tomatipasta ning kuumuta läbi. Kalla potti nii palju kuuma vett, et ained on kaetud ja hauta kuni pugud on pehmed, ca 25  minutit.

3. Nõruta riis, pane potti, kuid ära sega. Koori küüslaugu pealt välimised koored ja lõike pealt ära viil. Torka riisi sisse küüslaugupea ja terve tšillikaun. Lisa nii palju kuuma vett, et see ulatub 2 cm üle riisikihi.

4. Aja keema, lisa sool, alanda kuumus madalamaks ja hauta kuni vesi on imendunud ja riis poolpehme. Siis alanda kuumus minimaalseks, kata pott kaanega ja hauta veel 20 minutit. Võta küüslauk ja tšilli välja. Sega roog läbi, kui vaja maitsesta veel soola ja pipraga. Serveeri tomati-sibula salatiga.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga