Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Valge hapukapsasupp

Argitoidud

Valge hapukapsasupp

Tiina Lebane Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See lihtne hapukapsasupp sisaldab õigupoolest vaid sinki, hapukapsast ja sulatatud juustu, valmib vähem kui tunniga ja sobib kargel hapukapsahooajal piisavalt toitvaks õhtusöögiks. 

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 tk Sibul
300 g Suitsusink
0.5 kg Hapukapsas
2 spl Õli hautamiseks
3 spl Jahu
1.5 dl Kuum vesi
2 tl Kuivatatud pune
200 g Sulatatud juust paprikaga
1 spl Sinep
2 tl Suhkur
1. Puhasta ja haki sibul, tükelda sink ja pigista hapukapsas kuivemaks.

3. Kuumuta õli poti põhjas ja prae selles madalamal kuumusel sibula- ja singitükke, kuni sibul muutub klaasjaks. Tõsta pisut kuumust, lisa hapukapsas ja kuumuta segades 3–4 minutit. Lisa jahu ja sega hästi läbi.

4. Nüüd vala potti vesi, lisa pune ja hauta suppi madalal kuumusel umbes 20  minutit, kuni kapsas on sobivalt pehme. Lisa lusikashaaval sulatatud juust. Kuumuta supp uuesti keemiseni, sest juust peab täiesti ära sulama, ent ära lase mulinal keema minna. Maitsesta supp sinepi, suhkru, pipra ja soolaga.

5. Serveerimisel tõsta igale portsjonile hakitud värsket peterselli või muud meelepärast maitserohelist ning paku kõrvale leiba-saia.

Uued retseptid

Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat

Segasalatid
Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat