Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kaalika-suitsujuustupirukas

Argitoidud

Kaalika-suitsujuustupirukas

Pille Enden toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kaalika ja suitsujuustu kombinatsioon on suurepäraseks täidiseks krõbeda juustuse põhjaga pirukale. Ahjusoe pirukas maitseb hästi koos värske salatiga ja täidab korralikult kõhtu aga passib pakkuda ka külmalt.  

üle 60 min

30 minutit + 40 minutit ahjus

Retsept
PÕHI
4 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
100 g Või
1 dl Riivitud suitsujuust
1 tk Suur muna
1 spl Külm vesi
TÄIDIS
1 tk Sibul
700 g Kaaliaks
1 punt Petersell
2 spl Õli
3 dl Rõõsk koor 35%
125 g Riivitud suitsujuust
2 tk Suur muna
Sool
Must pipar
8 tk

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Mõõda jahu, sool ja külm või kaussi ja haki puruks. Lisa riivjuust ja muna, sega läbi. Lisa külm vesi ja mudi mass ühtlaseks tainaks.  Suru tainas 24-26 cm pirukavormi põhja ja äärtele.

2. Koori ja haki sibul. Koori kaalikas ja riivi jämeda riiviga. Haki petersell.

3. Hauta sibulat poti põhjas õlis paar minutit, lisa riivitud kaalikas ja hauta veel 4-5 minutit. Sega hulka hakitud petersell. Võta pliidilt, lisa vahukoor, riivjuust ja munad. Maitsesta soola ja pipraga, sega hästi läbi ja vala põhjale.

4. Pane ahju ja küpseta 40 minutit või kuni täidis on tahenenud ja pealt kuldpruun ning tainas küps ja krõbe. 

Uued retseptid

Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat

Segasalatid
Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat