Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Odrajahukarask köömnetega

Argitoidud

Odrajahukarask köömnetega

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tarmo Virkus
Karask on tõeline mugavusküpsetis, mis maitseb nagu hõrk leib, kuid mille valmistusprotsess on palju lollikindlam, kiirem ja lihtsam kui koduleival. Ei mingit kääritamist, kergitamist ega juuretisega möllamist. Kohevat karaskit võid valmistada pannil või ka leivavormis.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2 tk Muna
Keefir või
3 dl pett
2 spl Pruun suhkur
Sool
2 spl Õli
4 spl Nisujahu
6 dl Odrajahu
2 tl Söögisooda
Või (sulatatud, määrimiseks)
Köömen (soovi korral)
Klopi munad lahti, lisa keefir, näpuotsaga soola, suhkur, köömned ja õli. Sega ühtlaseks. Lisa jahudele sooda ja sega keefirisegusse. Kalla küpsetusvormi või pannile. Küpseta 180-kraadises ahjus, kuni pealiskiht hakkab kergelt pruunistuma. Selleks kulub 35–45 minutit. Võta karask ahjust ja määri pealt sulavõiga.
Parim soojalt või ja juustuviiluga.

KOMMENTAARID

Pille-Riin 01.juuli 2012 00:45
Tegin küll nii-öelda säästure?iimi-
karaskit (alustades sellest, et odrajahu ja sooda puudumisel kasutasin vastavalt rukkijahu ja küpsetuspulbrit, kuni selleni, et keefiri asemel lisasin vett, pruuni suhkru asendasin tavalisega ning rasvainet ei kasutanud üldse), aga tuli võrdlemisi maitsev! Hakkisin sisse ka küüslauku.
Vahvel 21.jaan 2012 07:14
Paneksin hoopis 1 tl soodat ja 1 tl soola.
veiko 20.jaan 2012 19:59
Miks pole retseptis soola kogust, aga valmistamisõpetuses on. Miks ei kontrollita, kui retsept lisatakse- poolik värk ju....
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool