Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Keedutainast klimbid

Argitoidud

Keedutainast klimbid

Supid ja ühepajatoidud
PrindiSoovita sõbrale
Sobiv lisand segasuppidele, piimasuppidele, marja-mahlasuppidele, puljongitele. 
Retsept
portsjonile
1/2 klaasi puljongit või vett
25 g margariini või võid
3 sl jahu
1 muna
2 sl mannat
soola
(suhkrut)
Taigen valmistatakse keedunõus. Kuuma vette pannakse sool ja margariin, kuumutatakse keemiseni. Nõu tõstetakse tulelt, jahuga segatud manna kallatakse korraga vedeliku hulka ja segatakse kiiresti puulusikaga ühtlaseks. Seejärel kuumutatakse tainast pidevalt segades, kuni see muutub ühtlaselt läikivaks tombuks ning eraldub keedunõu külgedelt. Tainas jahutatakse 60-70 kraadini, lisatakse muna, segatakse ühtlaseks. Lastakse jahtuda. Klimpe võib vormida kahel viisil: 1. kahe teelusika abil võetakse väikesed ovaalsed klimbid ja keedetakse soolaga maitsestatud vedelikus. 2. toidukilega kaetud laual veeretatakse tainast sõrmejämedune rull ning lõigatakse sellest poolpõiki rombikujulised klimbid. Keedetakse soola või suhkruga maitsestatud vees.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga