Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ameerika saiavorm kaneeliga

Argitoidud

Ameerika saiavorm kaneeliga

Toidutare Maire Suitsu
PrindiSoovita sõbrale
Selle retsepti järgi küpsetatud saiavormi alumine pool on kreemitaoliselt pehme, maitse kergelt vürtsikas ja mitte liiga magus; pindmine kiht on krõbe, pruun ja kaneelimaitseline.
Retsept
portsjonile
4 suurt muna
1 munarebu
2 dl suhkrut
6 dl täispiima
6 dl 10% rõõska koort
1 sl vanillsuhkrut
näputäis jahvatatud muskaati
0,25 tl soola
450 g eelmise päeva prantssaia
2 sl sulatatud magedat võid
Üleriputamiseks:
2 sl suhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
Määri umbes 33x22 cm ahjuvorm pehme margariiniga. Lõika sai koos koorikutega umbes sentimeetri paksusteks viiludeks ja poolita need. Sega munad, rebu ja suhkur põhjalikult läbi, kuid ära vahusta. Mikserda juurde piim, koor ja maitseained. Eralda saiatükkidest umbes veerand, ülejäänu puista vormi, kalla munapiimaga üle ja lase 20 minutit seista. Lao ülejäänud saiatükid lapiti vormiroa pinnale ja suru õrnalt munapiimasse. Pintselda saiaviile sulatatud võiga ja riputa üle kaneelisuhkruga. Küpseta ahju allosasse pandud restil 150 °C juures 45-50 minutit.
Võta vorm ahjust, kui pind on pruun, kuid roog vormi raputades alles võdiseb kergelt. Arvesta, et küpsemine jätkub ka pärast ahjust võtmist, üleküpsenud puding aga pole enam mahlane. Lase enne serveerimist 45 minutit restil jahtuda.
 

KOMMENTAARID

MarjuC 08.jaan 2011 23:16
ÜLIHEA! Tahan seda veel saada!
bogo1 09.okt 2004 16:43
muideks see on ikka mega hea saiavorm..muidugi ma pole veel neid teisi proovinud mis siin antud on aga see on tõesti hea...tasus proovida..
jutita 14.sept 2004 18:30
täna katsestasin superhea
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes