Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Peekoni-tomatipirukas

Argitoidud

Peekoni-tomatipirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Peekoni-tomatipirukas on mahlane ja toitev.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
3 dl jahu
0.5 tl sool
120 g või
1.5 sl sidrunimahl
2 -3 sl vesi
TÄIDIS
0.5 tk Porrulauk
200 g (kirss)tomatid
4 dl Vahukoor
4 tk muna
1 tl sool
0.25 tl Must pipar
2 dl riivjuust
2 sl hakitud värske tüümian
200 g peekon
Näpi külm või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa sidrunimahl ja külm vesi. Sega ühtlaseks tainaks. Keera kilesse ning hoia 30 minutit külmikus. Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali. Tõsta võitatud ahjupanni põhja ja äärtele. Hoia täidise valmistamise ajal külmas. Küpseta põhja ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista pannil hakitud peekon. Lisa viilutatud porru ja prae veel mõni minut. Tõsta segu (ilma rasvata) põhjale. Aseta peale poolitatud kirsstomatid. Sega omavahel koor, munad, riivjuust, sool, pipar ja tüümian. Vala segu põhjale ning küpseta ahjus 175°C juures 40 minutit.

KOMMENTAARID

Ylle 06.jaan 2013 12:16
Väga hea pirukas, maitsed paigas. Ka mu külalistele maitses ja ma jagasin retsepti.
fänn 19.sept 2009 09:39
Meie pere lemmik. Olen korduvalt teinud ja teen veel.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga