Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kalamehe pirukas suitsukalast

Argitoidud

Kalamehe pirukas suitsukalast

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kalamehe pirukat on lihtne valmistada. Konservkala võid asendada värske või suitsutatud kalaga.

40-60 min

Retsept
portsjonile
150 g või
1.5 dl riivjuust
3 dl jahu
0.5 dl vesi
100 g *peekon
1 sl õli
1 tk Porrulauk
200 g tuunikala õlis
1.5 dl piim
3 tk muna
hakitud petersell
1 dl riivjuust
0.5 tl sool
0.25 tl Must pipar
Sega pehme või, riivjuust, jahu ja vesi ühtlaseks tainaks. Pintselda 26 cm läbimõõduga vormi õliga ja suru tainas vormi põhja ning äärtele. Kuumuta pannil õli, pruunista selles ribadeks lõigatud peekon ja porrurõngad. Tõsta segu tainale ja lao peale tuunikalatükid. Sega omavahel piim, munad, hakitud petersell, pool riivjuustust ning sool ja pipar. Kalla segu tainale ja puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit.

Märksõnad

kalamehepirukas

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes