Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Porru-kana-juustupirukas

Argitoidud

Porru-kana-juustupirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ohtralt porrut ja kanaliha sisaldava piruka valmistamine nõuab küll veidi vaeva, kuid tulemus on seda väärt.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
PÕHI
2.5 dl Jahu
75 g Või
50 g Riivjuust
1 sl Külm vesi
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
TÄIDIS
450 g Porrulauk (viilutatud)
50 g Või
4 dl Piim
1 sl Jahu
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
300 g Kanaliha (küpsetatud)
1.5 dl Riivjuust
1 tk Muna
0.25 tl Cayenne'i pipar
Või praadimiseks
Hõõru või jahuga, lisa juust ja maitseained. Sega vähehaaval juurde vett, kuni tainas on piisavalt elastne rullimiseks. Hoia tainast umbes 20 minutit külmas. Prae porrulõike umbes 10 minutit võis. Vala porrust eraldunud vedelik väikesse kaussi ja lase jahtuda. Rulli tainas lahti ning pane võitatud 26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta ahjus 200°C juures 10-15 minutit. Sulata pannil või, lisa piim ja jahu ning keeda tasasel tulel pidevalt segades parajaks kastmeks. Sega juurde maitseained. Pane pirukapõhjale porru ja tükeldatud kanaliha. Vala porrust eraldunud vedelik kastmesse, lisa 3/4 riivjuustust ning muna. Sega hoolikalt. Vala kaste porru- ja kanatükkidele. Puista üle järelejäänud riivjuustuga ja raputa peale Cayenne´i pipart. Küpseta veel 25-30 minutit.

KOMMENTAARID

Mari38 19.okt 2011 16:41
suitsukanaga on tõeliselt hea
invisible_me 23.sept 2008 10:38
tõesti maitsev, eriti veel suitsukanaga
Penkroff 10.veeb 2008 16:23
Maitselt väga hea, jätkus 8 liikmelisele seltskonnale. Isegi väiksema porru hulgaga tuli maitsev. Nii taigna kui lõppküpsetamiseks kulus rohkem aega.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga