Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjus küpsetatud riisipuding

Argitoidud

Ahjus küpsetatud riisipuding

Maire Suitsu
PrindiSoovita sõbrale
Siin on midagi paljude komponentide ja tavalisest veidi keerukama valmistusviisiga roogade austajatele.
Retsept
portsjonile
2.5 dl eeltöödeldud riis
250 g maitsestamata toorjuust
350 g lahja kodujuust
2.5 dl piim
100 g või
1 dl Kristallsuhkur
1 tk Sidrunikoor
1 tk Apelsinikoor
4 tk muna
2 dl Riisihelbed
1 dl fariinsuhkur
Keeda riis pakendi õpetuse järgi pehmeks. Aja piim kuumaks ja lisa väikeste lusikatäite kaupa toorjuust, 50 g võid ning kodujuust. Kuumuta segades, kuni toorjuust on sulanud. Lase leigeks jahtuda. Lisa suhkur, tsitrusekoor ning lahtiklopitud munad, sega hästi läbi. Viimasena sega juurde riis. Kalla rasvaga määritud, umbes kaheliitrisesse ahjuvormi. Sulata ülejäänud või. Sega riisihelbed pruuni suhkruga ja kata selle seguga vormiroa pealispind, nirista sulatatud võiga üle. Küpseta ahju keskosas 175° juures 30 minutit ehk kuni roog on peaaegu hüübinud ning vormi kergel sakutamisel liigub vaid keskelt. Serveeri jahtunult koos marjakastmega või paksema marjakisselliga. Kuna seda järelrooga keegi vaevalt argipäeval serveerima hakkab, valige küpsetamiseks vorm, mis sobib kanda ka pühapäeva- või peolauale.

KOMMENTAARID

kiqpiq 27.apr 2009 16:01
Väga maitsev puding. Ainult et ise jätaksin järgmisel korral katteks riisihelbed lisamata. Need läksid ahjus ainult kõvaks ja pärast krõmpsusid tüütult hamba alla. :R
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool