Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kõrvitsavorm kohupiimaga

Argitoidud

Kõrvitsavorm kohupiimaga

Targu talita
PrindiSoovita sõbrale
Köömnetega maitsestatud kõrvitsa-kohupiimavormi serveeri hapukoore või maitsestamata jogurtiga.
Retsept
portsjonile
500 g Kõrvits
1 sl Või
1 dl Manna
2 dl vesi
250 g kohupiim
2 tk Muna
2 sl suhkur
Sool
köömned
2 dl lisandiks hapukoor või maitsestamata jogurt
1. Kõrvits tükeldada kuubikuteks ja kuumutada võis pehmeks.
2. Vesi kuumutada keema, sõristada pidevalt segades sisse manna ning keeta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit.
3. Mannapuder, peeneks hõõrutud kohupiim, suhkruga lahti segatud munad ja köömned lisada kõrvitsale. Segu maitsestada ning segada hästi läbi. Ahjuvorm määrida võiga, panna sellesse kõrvitsasegu ja küpsetada ahjus helepruuniks. Serveerida hapukoore või maitsestamata jogurtiga.

KOMMENTAARID

el 09.veeb 2011 14:40
Kasutasin sügavkülmast võetud kõrvitsapüreed. Mannapudru tegin 1 dl mannast ja 2 dl veest ja 2 dl piimast (NB! kokku tuli 4 dl vedelikku - vähema vedelikukogusega saaks tõenäoliselt telliskivi kõvadusega klimbi, mida oleks raske ülejäänud ainetega segada.) Köömneid ma armastan - panin südamest! 180 kraadi juures kulus küpsemiseks ca 1 h, siis nägi juba üsna kobe välja. Ahjust välja võttes kartsin esmalt, et jäi vedel - pannilabidaga tõstes kippus laiali pudinema. Aga... ootamatult selgus, et ongi vorm tühi ja ei mingeid lisaportsione rohkem! :D Kokkuvõte: -
Segu saab väga kiiresti kokku keerata eelmise päeva pudrujäägist sügavkülma kõrvitsapüreest. -
Mannaputru tehes, tuleb jah siinse retsepti vedeliku kogust natuke mõistuse järgi tuunida :) Hea vaheldus, maitsev ja kerge argipäevatoit. Ja meespool nõudis, et paneksin selle kordamisele minevate asjade nimistusse :A
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga