Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Penne suvikõrvitsa ja ricotta'ga

Argitoidud

Penne suvikõrvitsa ja ricotta'ga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
20 minutiga valmib maitsev pastaroog itaaliapärase ricotta juustu ja köögiviljadega, mida on hautatud valges veinis.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
400 g penne
1 tk keskmine suvikõrvits
3 küünt Küüslauk
3 sl Õli
Sool
Must pipar
1 dl Valge vein
200 g Ricotta
1.5 dl(hakitud) Basiilik (värske)
2 dl peale riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
Viiluta suvikõrvits. Kuumuta pannil õli ning pruunista suvikõrvitsaviilud mõlemalt poolt. Lisa purustatud küüslauk ja prae veel paar minutit, maitsesta soola-pipraga. Kalla juurde vein ning hauta madalal kuumusel 10 minutit. Keeda penne soolaga maitsestatud vees pehmeks ja nõruta. Sega juurde suvikõrvits, ricotta ja hakitud basiilik. Serveerimisel raputa peale riivitud Parmesani juustu. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 16.aug 2012 08:45
A-M: ricotta ja kohupiima erinevusest saab väga põhjalikult lugeda Margus Friedenthali artiklist siit: http://www.toiduta-
re.ee/aabits.php?i-
d=43696 Kui
ricotta puhul on tegemist vadakust valmistatud kohupiima või juustuga, siis kohupiim valmib (hapu)piimast. Toitaineline väärtus on neil seega väga erinev.
A-M 15.aug 2012 14:10
Väga mõnus ja maitsev! Suvikõrvits jääb tänu veinile ja küüslaugule niivõrd mahlane, super! Tegin seda Estoveri ricotta kohupiimaga, nüüd tekkis tagantjärgi küsimus, kas üldse on mingi vahe ricotta juustul või kohupiimal? Või on üks ja sama asi? Ja minulgi meespere kiitis, seega igati asjalik ja toitev roog.
Trinsu 22.dets 2011 16:36
Väga maitsev! Kindlasti teen teinekordki :)
Mufalda 19.aug 2009 14:52
Täitsa mõnusalt maitsev ja lihtne teha. Mees ütles, et võib teinegi kord seda süüa.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana