Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pihvid seenekastmes

Argitoidud

Pihvid seenekastmes

Tiina Trolla
PrindiSoovita sõbrale
400-450 g hakkliha
2 dl rõõska koort
2 munakollast
½ tl soola
pipart
võid/margariini praadimiseks

Kaste:
150 g värskeid sampinjone
1½ dl rõõska koort
pisut puljongit
sojakastet 
soola, valge pipar


Puhasta seened (kui kasutad konservseeni vala vedelik ära), viiluta. Lase koor keema tõusta ja lisa seened. Lase keeda nõrgal kuumusel kuni kaste pakseneb. Lisa puljong vahetult enne serveerimist maitsesta sojakastme, soola ja pipraga.
Hakklihamass tihenda soolaga. Sega koor osade kaupa taignasse. Edasi lisa munakollased, maitsesta pipraga. Sega korralikult läbi.
Vormi 4-5 “pihviks” märgade käte vahel. Aseta märjale lõikealuale, suru ilusti lamedaks. Pane või või margariin pannile ja lase sel pruunistuda kuldpruuniks. Küpseta pihvid kuldpruuniks, 3-4 min mõlemalt poolt. Lase neil pisut järelvalmida. Maitsesta kaste lõplikult ning pane serveerimiseks valmis.
Serveeri pihvid kohe kastme ja keedetud kartulitega.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes