Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjumagustoit murelitega

Argitoidud

Ahjumagustoit murelitega

Angelica Udeküll Ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Kes soovib kaalu jälgida, järgigu tikutopsireeglit: portsjoni suurus ei tohiks olla tikutopsist suurem. Nii saab suu magusaks ja kaalgi kontrolli all hoitud.
Retsept
portsjonile
200 g murelid
50 g Mandlilaastud (röstitud)
1 tk Muna
1 sl Suhkur
1 sl Jahu
Pese murelid, poolita ja eemalda kivid. Aseta poolitatud murelid väikeste ahjuvormide põhja.
Purusta röstitud mandlilaastud näppude vahel peeneks. Vahusta üheskoos suhkur, muna ja mandlilaastud. Lisa munavahule jahu ja vala segu murelitele. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 15 minutit. 
Murelid võib magustoidus asendada kirssidega, mis on sobivalt veidi hapukamad. Samuti võid proovida sama rooga põldmarjade või ka rabarberiga. Sellesse rooga sobib lisada pitsike alkoholi, parima maitse annab Grand Marnier, mis on tõelisest konjakist valmistatud apelsiniliköör.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes