Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Marineeritud lest

Argitoidud

Marineeritud lest

Angelica Udeküll Ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Ära topi purki liiga tihkelt täis, sest kalafilee võib nii lagunema hakata.
Retsept
portsjonile
1 kg Lestafilee
0.5 klaasi nisujahu
1 tk Muna
1 tk Sidrunist pressitud mahl
Sool
MARINAAD
0.75 l Vesi
1 tk Porgand
2 tk Sibul
2 lehte Loorber
8 tera Must pipar
2 tera vürtspipar
1 tl Sool
1 sl Äädikas 30%
Puhasta lest ja loputa filee voolava vee all. Maitsesta filee soola ja sidrunimahlaga. Paneeri filee esmalt jahus ja seejärel lahtiklopitud munas. Kuumuta pannil õli ja prae kala mõlemalt poolt kuldpruuniks. Keeda valmis marinaad. Selleks aja vesi keema ja lisa keeva vee hulka porgandi- ja sibulaviilud ning kõik ülejäänud komponendid, v.a äädikas. Lase mõni minut keeda ja lisa äädikas. Aseta praetud kalatükid puhtasse purki ja vala peale marinaad. Kala on söömiseks sobiv juba poole tunni pärast.

SOOOVITUS
Kui soovid marineeritud lesta pikemalt säilitada, kuumuta purke umbes 80 kraadi juures veel 15 minutit ja seejärel sule õhukindlalt. Jahuta purgid võimalikult ruttu maha.

KOMMENTAARID

melyke 08.sept 2009 14:01
Imehea.Tegin seda latikast sama marinaadiga purki.Osale lisasin zelatiini ja panin purki.Keele viis alla.
siirikirikal 05.aug 2008 15:21
Autor täpsustas retsepti - mõeldud on kanget 30% äädikat.
NurrMarta 05.aug 2008 14:47
Ei teeks paha, kui täpsustada, kas tegemist on 30% äädikaga või 5-7%lauaäädikaga :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes