Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädala kook

Tarretatud maasika-kohupiimakook müsliga

Nädala kook

Tarretatud maasika-kohupiimakook müsliga

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Suvine klassika-maasikad, kohupiim ja vahukoor-on selles koogis sõbralikult koos. Müsliga saab väga lihtsalt mõnusa krõbeda koogipõhja ja katte. Müsli võiks olla pigem ühtlase peene struktuuriga, siis hoiab põhi paremini koos.  Katteks raputa müsli peale vahetult enne serveerimist.
Retsept
PÕHI
75 g Või
4 dl Müsli
TÄIDIS
400 g Kohupiimapasta
1.5 dl Suhkur
5 tk Želatiinileht
4 spl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
500 g Maasikad
2 dl Müsli pealeraputamiseks
10 tk

1. Kata 22-24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Sulata või ja sega müsliga, suru tihedalt koogivormi põhja. Küpseta 180-kraadises ahjus 10-12 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.

2. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku. Kuumuta piim, pigista želatiinilehed võimalikult kuivaks ja lahusta kuumas piimas.

3. Vahusta koor. Tükelda pool maasikatest. Mikserda suhkur kohupiima hulka. Sega hulka tükeldatud maasikad ja nirista hulka želatiin. Sega hulka vahukoor ja tõsta vormi. Lase vähemalt 4 tundi tarduda. Vahetult enne serveerimist raputa peale müslit ja kaunista ülejäänud maasikatega.

KOMMENTAARID

hmm 06.aug 2018 19:37
Aga kuhu laim kadus?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga