Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädala kook

Ricotta pannkoogid mustikate ja pohladega

Nädala kook

Ricotta pannkoogid mustikate ja pohladega

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pohlad on juba punaseks ja magusaks küpsenud ja mustikaid on veel noppida. Hommikusöögiks või  magustoiduks - õhulised marjamaitselised pannkoogid mekivad ikka hästi!

20-40 min

Retsept
portsjonile
6 dl Mustikad
2 dl Pohlad
0.5 dl Suhkur (+1 spl)
Sool
4 tk Suur muna
1 dl Nisujahu
1 dl Täisteranisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2.5 dl Ricotta juust
1.5 dl Hapupiim
2 tl Vanilliekstrakt
1. Pane kastrulisse 2 dl mustikaid ja 1 dl pohli, 0,5 dl suhkrut ja kuumuta kuni marjad hakkavad pehmenema 6-8 minutit. Lisa 2 dl mustikaid, kuumuta keemiseni ja võta pliidilt.

2. Sega jahud, küpsetuspulber, 1 sl suhkrut ja näpuotsaga soola. Sega munakollased, ricotta, hapupiim ja vanilliekstrakt ühtlaseks. Sega hulka kuivained.

3. Vahusta munavalged ja sega vähehaaval taina hulka. Tõsta pannile väikesed tainaportsud, pane igale koogile 1 tl mustikaid ja 0,5 tl pohli. Prae pannil õlis pigem madalamal temperatuuril mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri mustika-pohlakeedisega.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga