Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädala kook

Õuna-pohlarull

Nädala kook

Õuna-pohlarull

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtsa ja naturaalse maitsega rull on pärit vanaemaaegsest retseptivihikust. Täidisesse lisa kindlasti kodumaiseid hapukaid õunu. Juurde võib pakkuda sametist vanillikastet.

üle 60 min

20 minutit + 1 tund külmkapis + 30-35 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
TAINAS
1.5 dl Nisujahu
1.5 dl Täisteranisujahu
1 tk Muna
1 spl Suhkur
Sool
80 g Või
1 tk Muna
Muna määrimiseks
TÄIDIS
350 g Õun
50 g Pohlad
3 spl Pruun suhkur
1 tl Kaneel
1. Lisa jahule suhkur ja sool ning tükeldatud või, näpi puruks. Lisa muna ja suru ühtlaseks elastseks tainaks. Pane tunniks külmkappi.

2. Rulli tainas küpsetuspaberil u 5 mm paksuseks ristkülikuks. Lihtsam on seda teha kahe küpsetuspaberi vahel.

3. Koori õunad, eemalda südamikud. Tükelda õunad väikesteks kuubikuteks, sega kaneeli ja pruuni suhkruga. Sega hulka pohlad. Laota  täidis ühtlaselt tainale, keera tainas rulli ja suru otsad ja ääred tihedalt kokku. Määri pealt munaga.

4. Tõsta koos paberiga ahjuplaadile  ja küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit. 

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes