Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädala kook

Pehme piprakook tatrajahuga

Nädala kook

Pehme piprakook tatrajahuga

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Üsna lihtsalt ja kiiresti valmiv piparkoogimaitseline pehme kook pohlamoosi ja pähklitega on talvise aja maius. Tatrajahuga valmistatud kook on gluteenivaba.

40-60 min

15 minutit + 25-30 minutit ahjus

Retsept
TAINAS
5 dl Keefir
4.5 dl Suhkur
6.5 dl Toortatrajahu
2 tl Söögisooda
5 tl Piparkoogimaitseaine (või 3 tl jahvatatud kaneeli ja 3 tl jahvatatud nelki)
1 dl Hakitud Kreeka pähklid
1.5 dl Pohlamoos
150 g Või
GLASUUR
300 g Maitsestamata toorjuust
2.5 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanillisuhkur
KAUNISTAMISEKS
Jõhvikad või granaatõunaseemned
Jahvatatud kaneel
16 tk

1. Pane keefir ja suhkur suurde kaussi. Sega omavahel tatrajahu, sooda ja maisteained, sega keefiriga. Sega hulka pohlamoos, sulatatud või ja pähklid. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 x 20 cm vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Kontrolli küpsust tikuga.

2. Glasuuri valmistamiseks hõõru toorjuust tuhksuhkruga ja vanillisuhkruga ühtlaseks. Kata jahtunud kook glasuuriga, puista peale veidi kaneeli ja kaunista jõhvikate või granaatõunaseemnetega.  

Uued retseptid

Lagman

Argitoidud
Lagman