Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädala kook

Kohupiima-kirsikook

Nädala kook

Kohupiima-kirsikook

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Kohupiim ja kirsid -see klassikaline kooslus maitseb alati hästi! Külmutatud kirsid jäävad koogis meeldivalt hapuka ja naturaalse maitsega. Koogi võib valmistada ka kompotikirssidega, kuid siis tasub kärpida täidise suhkrukogust.

üle 60 min

35 minutit + 40-45 minutit ahjus

Retsept
TAINAS
125 g Või
5.5 dl Nisu- või speltajahu
1 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
1 tk Vanillsuhkur
1 tk Suur muna
2 spl Hapukoor
TÄIDIS
400 g Külmutatud kirsid
400 g Kohupiim
1.5 dl Suhkur
2 tk Muna
1 dl Hapukoor
2 tl Värskelt riivitud sidrunikoor
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
12 tk

1. Sulata ja nõruta kirsid. Sulata või ja lase jahtuda. Sega 5 dl jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks tainaks. Tõsta 1/3 tainast kõrvale. Sega ülejäänud 2/3 taina hulka muna ja hapukoor.

2. Pane saadud tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga  kaetud kõrgemate äärtega ahjuvormi ( 20x 25 cm) põhja. Laota kirsid ühtlase kihina tainale.

3.  Sega kohupiim munade, hapukoore ja suhkruga ühtlaseks, maitsesta sidrunikoore ja - mahlaga. Laota kohupiimamass kirssidele.

4. Sega kõrvalepandud taina hulka 0,5 dl jahu. Puista tainapuru koogile. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit. Võta ahjust, lase jahtuda ja lõika tükkideks. 

Uued retseptid

Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat

Segasalatid
Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat