Uudiskiri Instagram Facebook
 
Oma Maitse retseptid

Lihapallid ja rohelise sibula kaste

Oma Maitse retseptid

Lihapallid ja rohelise sibula kaste

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Artur Sadovski
Kas meenub veel aeg, kui liha ja kartul moodustasid vankumatu koosluse? Hapukoorene sibulakaste on siinkohal suisa kohustuslik.
Retsept
portsjonile
450 g Hakkliha (kodune)
1 tk Muna
1 tl Sool
1 tl Must pipar
1 tk Mugulsibul
2 sl Sinep (teraline)
KASTE
Murulauk või
1.5 dl Roheline sibul (hakitud)
Sool
250 g Hapukoor
SERVEERIMISEKS
Sool
1 kg Kartul
1. Sega lihapalliained ühtlaseks hästi koos püsivaks massiks ning vormivõrdse suurusega pallid. Aseta need küpsetuspaberiga plaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit ehk kuni pallid on kaunid pruunid.

2. Samal ajal keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ning valmista kaste. Maitsesta sibul soolaga ning jäta 5 minutiks maitsestuma. Seejärel lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Kui kartulid on pehmed, nõruta need veest, auruta pliidi järelkuumusel kuivemaks ja sega kastmega läbi. Serveeri kohe kuumade lihapallidega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga